0039 342 944 1510 info@fortunaverde.com

Met liefde voor het Italiaanse platteland

 

 

Beleef

Le Marche 

Heerlijk luieren in het zonnetje, uren lezen in je boek, een dagje strand of een ochtend cultuur snuiven in prachtige steden. Vakantie is immers genieten van het heerlijke weer, de rust en ruimte en natuurlijk van elkaar.  

Bijzonder & authentiek

Het best bewaarde geheim van Italië; zo wordt de regio Le Marche vaak genoemd.  En zelfs de New York Times noemt De Marken “the Tuscany of the future”. Le Marche is nog niet overladen met toeristen en dat betekent dat je hier veel bijzondere pareltjes kunt ontdekken. Zo’n gezellig restaurantje waar de lokale bevolking tussen de middag gaat eten, dat eeuwenoude pleintje waar de laatste roddels worden uitgewisseld of de gezellige dorpsfeesten.

Onze agriturismo ligt op een kleine twee kilometer vanaf het dorpje Cossignano en dichtbij leuke plaatsen als Offida en Ascoli Piceno. Dit zuidelijke deel van Le Marche staat bekend om haar goede wijnen en de vele wijnvelden zie je dan ook overal. Op slechts 15 kilomter afstand liggen de mooie stranden van Grottammare. Andere leuke badplaatsen aan de Adriatische kust zijn San Benedetto del Tronto en Cupra Marritima.

Leuke uitstapjes in de omgeving

Een mooie wandeling in de bergen? Een spannende tocht in de grootste grotten van Europa? Er is zoveel te ontdekken in Le Marche! En omdat we zo centraal wonen is het ook makkelijk om even alleen op pad te gaan; een middag op de racefiets, een gezellige avondmarkt of sluit aan bij een workshop. En wist je dat in dit deel van de regio Le Marche prachtige handgemaakte schoenen kunt kopen? We hebben de mooiste merken voor je verzameld en je koopt de schoenen rechtstreeks van de fabriek

Heb je geen zin om tijdens je vakantie steeds te moeten zoeken naar de leukste restaurantjes en uitjes via Tripadvisor? En hoef je geen Engelse menukaart, maar heb je liever een charmante ober die zijn menukaart met handen en voeten in het Italiaans aan je uitlegt?

Wij weten wat een vakantie bijzonder maakt en kennen de omgeving na zeven jaar op ons duimpje. Dus weg met Tripadvisor en je mobiel! Onze beste tips voor de allerleukste plekken delen we graag zodat jij tijdens je vakantie volop kunt genieten en relaxen. En als jong gezin weten we natuurlijk ook de beste speeltuinen, kidsproof restaurantjes en leukste stranden.

Erik & Marianne, Agriturismo Fortuna Verde 

Onze agriturismo

 

Op ons terrein zijn veel zitjes waar je optimaal kunt genieten van de rust. De oude hooischuur is de centrale ontmoetingsplek op het erf. Hier staat een kast vol met spelletjes, boeken en speelgoed voor de kleinsten. Een overdekte ruimte voor leuke ontmoetingen, bijzondere gesprekken of een cappuccino om de dag te beginnen.

We vinden het belangrijk om je een fijne tijd te bezorgen en dragen graag bij aan een ontspannen vakantiegevoel. Je kunt bij ons optimaal genieten van verrassende afhaalboxen, een aanschuifbuffet en elke dag een service van verse broodjes.

Aanschuiven, pizza & wijn

Tijdens je verblijf organiseren we verschillende activiteiten op ons erf. Zo kun je aanschuiven bij de pizza-avond welke we starten met een workshop voor de kids. Of drink gezellig een wijntje tijdens de proeverij die begint op een later tijdstip zodat de kinderen slapen en je echt even tijd hebt voor jezelf.

Tijdens de door ons georganiseerde activiteiten is het snel gezellig met de andere gasten; we kiezen namelijk altijd voor kwaliteit, kleinschaligheid en een ongedwongen sfeer.

Wat als je nou eens het echte Italië zou kunnen ontdekken? Een kijkje kon nemen bij een Italiaanse familie thuis? De plek waar ze wonen, koken en leven? Samen met onze Italiaanse vrienden zorgen wij voor deze speciale ervaringen.

Een bijzondere workshop maakt je vakantie namelijk zoveel leuker. We werken samen met jonge vrouwelijke ondernemers die je laten kennis maken met het gebied waar ze zijn opgegroeid. Met een echte Italiaanse mamma maak je verse ravioli of tortellini. Tijdens de middag wordt je gastvrij ontvangen bij de Italiaanse familie thuis. Je krijgt niet alleen een kijkje in hun keuken, maar vooral ook in hun leven.

Na de workshop druppelen namelijk ook de rest van de familieleden binnen voor het diner. Samen met de grote familie genieten jullie van het diner waarbij je de eigen gemaakte gerechten proeft. Ondertussen klinken de glazen met lokale wijn en volgen de verhalen over de lange Italiaanse zomers.

BELEEF HET ITALIAANSE PLATTELAND

– 8 tips voor Le Marche – 

Contact us

Agriturismo Fortuna Verde

Contrada Fiorano 20

63067 Cossignano (AP) - Italia

Mail: info@fortunaverde.com

Tel: 0039 342 944 1510

SEND A MESSAGE

Pin It on Pinterest

Share This