kids

 

Hallo! Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Kom je bij ons vakantie vieren?

 

 

Wij zijn Erik, Marianne, Isabella & Tobias en vinden het leuk om je te ontmoeten. We vertellen je graag alvast wat meer over Fortuna Verde...

 

Fortuna Verde is een Italiaanse boerderij met olijfbomen, een wijngaard, fruitbomen en een grote moestuin. Er is een groot speelveld op ons erf waar je leuk kunt spelen of een balletje kunt trappen. We hebben een trampoline, schommels, een glijbaan, speelgoed en een hele grote overdekte zandbak.

 

Wil je even relaxen en lekker luieren? Daar waar vroeger de hooischuur was, is nu een grote overkapping waar je in de hangmat kunt liggen. Papa en mama kunnen hier een tijdschrift lezen en een kopje koffie drinken. Ook staat hier een grote blauwe kast vol met spelletjes, speelgoed en tekenspulletjes. Samen met nieuwe vriendjes en vriendinetjes kun je hier aan de lange tafels gezellig kleuren en knutselen.

 

We hebben op ons erf een grote moestuin met knalrode tomaten en mega-courgettes. Je mag ons gerust een handje helpen en als je op je tenen gaat staan kun je misschien zelf fruit van de bomen plukken.

 

In de zomer is het soms erg warm in Italië, maar gelukkig kun je dan buiten afkoelen in het opzetbadje of de grote tub. Of je kunt naar het strand waar je in de zee kunt zwemmen en schelpen kunt zoeken. Je hoeft dan niet lang in de auto te rijden want het strand is maar een kwartiertje rijden. Het zeewater is heerlijk warm en omdat het strand heel langzaam afloopt in zee kun je leuk en veilig spelen.

 

 

 

in de buurt

 

quercus park

In het buurtdorpje Ripatransone ligt een spannend survival bos waar je hoog in de bomen kunt klimmen. Via touwbruggen, een spannend parcours en tokkelbanen leg je een heel parcours af. Je gaat met een klein groepje de hoogte in en je krijgt natuurlijk een goede uitrustig en begeleiding.

 

waterpretpark acquapark onda blu

Circa 30 minuten rijden ten zuiden van Fortuna Verde ligt Aquapark Onda Blu. Tientallen glijbanen om vanaf te roetsjen: een perfect dagje uit voor jong en oud!

 

Of wat dacht je van een frisse duik in een verkoelend beekje? Een mooie wandeling in de bergen? Of een spannende tocht in de grootste grotten van Europa?

 

evenementen

 

Vooral in de zomer zijn er veel evenementen en festivals in de omgeving.

 

In Ascoli Piceno vindt de laatste zondag van juli of de eerste zondag van augustus het ridderfeest 'La Quintana' plaats. Het steekspel van de Quintana dateert nog uit de Middeleeuwen. Wel 1.500 personen doen mee aan deze folkloristische optocht, zoals ridders, uitgedoste edelvrouwen, ruiters, valkeniers en boogschutters.

 

In Cossignano vieren ze het laatste weekend van juli het 'Feste Medievale': een heel bijzonder Middeleeuws feest.

 

En in het buurtdorp Montalto delle Marche viert men half augustus jaarlijks de 'Nacht van de Heksen en de Kabouters'. Het dorp is helemaal in sprookjessfeer en je mag dit feest niet missen! Met een speurtocht verken je het dorpje en maak je kennis met Sneeuwwitje, Roodkapje en Elza van Frozen.

 

nieuw!

baby & peuterweken

Baby-en peuterweken bij Agriturismo Fortuna Verde; juni 2019 en september 2019

Tijdens deze weken is er extra aandacht voor onze allerkleinste gasten. Zo eten kinderen gratis mee tijdens de diners en schuiven we extra vroeg aan tafel. Er is veel speelgoed, een fijne sfeer en ook volop aandacht voor de papa's & mama's. In alle accommodaties is op verzoek – en zonder extra kosten – een campingbedje en/of kinderstoel aanwezig.

telefoon 0039 342 944 1510

 Contrada Fiorano 20

63067 Cossignano (AP)

Italia

info@fortunaverde.com